Przejdź do treści

Krokiety ziemniaczane nadziewane pieczarkami. Przepis jak zrobić roladki ziemniaczane. MENU Dorotki. – Menu Dorotki

    Jak zrobić pyszne krokiety ziemniaczane z chrupiącą skórką, a w środku z miękkim, rozpływającym się w ustach ciastem z ziemniaków. Zdradzę Wam doskonały przepis na roladki ziemniaczane. Pokażę Wam jak zrobić delikatne ciasto ziemniaczane i niezwykle smaczny i aromatyczny farsz z pieczarek. Danie to jest bardzo tanie i wyjątkowo proste i szybkie w przygotowaniu.

    NA SKRÓTY:
    00:35 – składniki
    02:28 – potrzebne akcesoria
    02:50 – jak przygotować nadzienie z pieczarek ?
    03:57 – jak przygotować ciasto ziemniaczane na krokiety ?
    04:03 – jak prawidłowo gotować ziemniaki ?
    06:27 – jak wygodnie podzielić ciasto na równe części ?
    07:07 – doprawienie i podzielenie nadzienia pieczarkowego
    07:33 – jak formować krokiety ?
    09:01 – ile tłuszczu potrzeba do smażenia krokietów ?
    09:17 – jak mocno rozgrzać tłuszcz i patelnię do smażenia krokietów ?
    09:31 – jak smażyć krokiety ziemniaczane ?
    10:28 – a jak wygląda krokiet ziemniaczany po przekrojeniu ?

    Zapraszam Was również na mój profil: https://www.instagram.com/menu_dorotki/

    SKŁADNIKI:
    na 9 – 10 średniej wielkości krokietów (roladek ziemniaczanych)

    CIASTO ZIEMNIACZANE:
    około 600 g ziemniaków, które nie są obrane
    lub
    około 500 g ziemniaków obranych
    1 płaska łyżeczka soli do gotowania ziemniaków
    1/4 łyżeczki soli do doprawienia ciasta ziemniaczanego
    1 całe jajko wielkość M
    1/8 objętości ziemniaków mąka pszenna, tortowa
    1/8 objętości ziemniaków mąka ziemniaczana
    (jak odmierzyć? zobaczcie na filmie)
    bułka tarta do panierowania krokietów
    tłuszcz do smażenia (na wysokość 3 mm na patelni)

    NADZIENIE:
    500 g pieczarek
    1/4 łyżeczki soli
    1 łyżka serka mascarpone

    #menudorotki #kanałkulinarny #menu

    Source : youtube/ Menu Dorotki

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *