Przejdź do treści

Dorsz w cieście naleśnikowym lepszy niż ze smażalni. Ryba smażona w cieście na patelni. MENU Dorotki – Menu Dorotki

    Ryba w cieście lepsza niż ze smażalni nad morzem? Tak…, można ją zrobić samemu w domowych warunkach i to bez frytkownicy! Zapraszam Was na przepis jak i co zrobić, aby ryba była chrupiąca z zewnątrz, a w środku delikatna i soczysta. Przepis na pysznego dorsza jest bardzo prosty i łatwy, a przede wszystkim szybki.

    Zaglądnijcie też proszę na playlistę, na której jest dużo więcej innych filmów z przepisami jak przygotować ryby – https://www.youtube.com/playlist?list=PLyEat_AZ1mRyNO7VY_JEory5-Ey1VpIZm

    NA SKRÓTY:
    00:21 – składniki
    01:58 – jaki tłuszcz jest dobry do smażenia ?
    02:23 – potrzebne akcesoria
    02:47 – jak przygotować ciasto naleśnikowe ?
    04:44 – wstępne rozgrzanie patelni i tłuszczu
    05:02 – dlaczego warto osuszyć rybę z nadmiaru wody ?
    05:31 – na jakiej mocy smażyć rybę w cieście naleśnikowym ?
    05:47 – obtaczanie ryby w cieście i smażenie
    06:17 – które kawałki fileta smażyć w pierwszej kolejności ?
    06:35 – jak długo smażyć filety rybne ?
    07:43 – a jak wygląda krokiet ziemniaczany po przekrojeniu ?

    Zapraszam Was również na mój profil: https://www.instagram.com/menu_dorotki/

    SKŁADNIKI:
    dorsz – jeśli był mrożony należy go całkowicie rozmrozić (może być filet)

    CIASTO NALEŚNIKOWE:
    1 całe jajko wielkość M
    75 g (około 3 kopiaste łyżki) mąki pszennej, tortowej, typ 450
    1/3 łyżeczki soli
    20 g śmietany 36 % (około 1 kopiasta łyżka)
    30 g mleka
    2 łyżki tłuszczu do smażenia

    #menudorotki #kanałkulinarny #menu

    źródło: youtube/ Menu Dorotki

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *