Przejdź do treści

Przepis na domowy RAMEN – tantanmen – najłatwiejszy ramen do zrobienia w domu! – Pierogi z Kimchi

    Składniki (na 2 porcje)
    baza zupy:
    800 ml mleka sojowego
    1 łyżka sosu sojowego
    pasta do zupy:
    2 łyżki masła orzechowego
    1 łyżka oleju chilli
    1 łyżeczka octu ryżowego
    2 łyżki sosu sojowego
    mięso:
    200 g wieprzowiny mielonej
    0,5 łyżeczki cukru
    1 łyżeczka pasty doubanjiang (toban djan)
    1 łyżka sosu ostrygowego
    2 ząbki czosnku
    kawałeczek imbiru
    zielona cebulka

    dodatkowo:
    kapusta pak choi
    2 jajka
    makaron ramen

    Znajdziecie mnie też tutaj:
    MOJA KSIĄŻKA https://www.empik.com/pierogi-z-kimchi-koreanskie-smaki-dla-kazdego-blazucka-wioleta,p1275294451,ksiazka-p
    Instagram: https://instagram.com/pierogizkimchi
    Tiktok: https://www.tiktok.com/@UCokYwWmTYAoQd9aXUbbw8VA

    źródło: youtube/ Pierogi z Kimchi

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *