Składniki (na 2 porcje)
baza zupy:
800 ml mleka sojowego
1 łyżka sosu sojowego
pasta do zupy:
2 łyżki masła orzechowego
1 łyżka oleju chilli
1 łyżeczka octu ryżowego
2 łyżki sosu sojowego
mięso:
200 g wieprzowiny mielonej
0,5 łyżeczki cukru
1 łyżeczka pasty doubanjiang (toban djan)
1 łyżka sosu ostrygowego
2 ząbki czosnku
kawałeczek imbiru
zielona cebulka
dodatkowo:
kapusta pak choi
2 jajka
makaron ramen
Znajdziecie mnie też tutaj:
MOJA KSIĄŻKA https://www.empik.com/pierogi-z-kimchi-koreanskie-smaki-dla-kazdego-blazucka-wioleta,p1275294451,ksiazka-p
Instagram: https://instagram.com/pierogizkimchi
Tiktok: https://www.tiktok.com/@UCokYwWmTYAoQd9aXUbbw8VA
źródło: youtube/ Pierogi z Kimchi