Przejdź do treści

Robimy ŻEBERKA PO KOREAŃSKU – przepis na najlepsze żeberka na świecie – Galbijjim – 갈비찜 – Pierogi z Kimchi

    Składniki:
    – żeberka wieprzowe 1,2 – 1,5 kg
    – ziemniaki – 2 (ewentualnie 5 ;))
    – marchewka
    – 1 duża cebula lub dwie małe
    – papryczka chilli – 2 sztuki
    – opcjonalnie nieostra papryczka chilli 5 sztuk
    – zielona cebulka

    Sos:
    120 ml sosu sojowego
    100 ml białego wina
    120 ml (pół szklanki) miodu
    kawałek imbiru
    olej sezamowy – 3 łyżki
    czosnek – 2 łyżki posiekanego czosnku
    zielona cebulka
    120 ml wody

    Znajdziecie mnie też tutaj:
    Instagram: https://instagram.com/pierogizkimchi
    Podcast „Tymczasem w Korei”: https://www.youtube.com/watch?v=YoBqjz2fVzc&t=201s
    Blog: http://pierogizkimchi.blogspot.com

    źródło: youtube/ Pierogi z Kimchi

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *