Ztuba.pl

Krokiety ziemniaczane nadziewane pieczarkami. Przepis jak zrobić roladki ziemniaczane. MENU Dorotki. – Menu Dorotki

Krokiety ziemniaczane nadziewane pieczarkami. Przepis jak zrobić roladki ziemniaczane. MENU Dorotki.

Jak zrobić pyszne krokiety ziemniaczane z chrupiącą skórką, a w środku z miękkim, rozpływającym się w ustach ciastem z ziemniaków. Zdradzę Wam doskonały przepis na roladki ziemniaczane. Pokażę Wam jak zrobić delikatne ciasto ziemniaczane i niezwykle smaczny i aromatyczny farsz z pieczarek. Danie to jest bardzo tanie i wyjątkowo proste i szybkie w przygotowaniu.

NA SKRÓTY:
00:35 – składniki
02:28 – potrzebne akcesoria
02:50 – jak przygotować nadzienie z pieczarek ?
03:57 – jak przygotować ciasto ziemniaczane na krokiety ?
04:03 – jak prawidłowo gotować ziemniaki ?
06:27 – jak wygodnie podzielić ciasto na równe części ?
07:07 – doprawienie i podzielenie nadzienia pieczarkowego
07:33 – jak formować krokiety ?
09:01 – ile tłuszczu potrzeba do smażenia krokietów ?
09:17 – jak mocno rozgrzać tłuszcz i patelnię do smażenia krokietów ?
09:31 – jak smażyć krokiety ziemniaczane ?
10:28 – a jak wygląda krokiet ziemniaczany po przekrojeniu ?

Zapraszam Was również na mój profil: https://www.instagram.com/menu_dorotki/

SKŁADNIKI:
na 9 – 10 średniej wielkości krokietów (roladek ziemniaczanych)

CIASTO ZIEMNIACZANE:
około 600 g ziemniaków, które nie są obrane
lub
około 500 g ziemniaków obranych
1 płaska łyżeczka soli do gotowania ziemniaków
1/4 łyżeczki soli do doprawienia ciasta ziemniaczanego
1 całe jajko wielkość M
1/8 objętości ziemniaków mąka pszenna, tortowa
1/8 objętości ziemniaków mąka ziemniaczana
(jak odmierzyć? zobaczcie na filmie)
bułka tarta do panierowania krokietów
tłuszcz do smażenia (na wysokość 3 mm na patelni)

NADZIENIE:
500 g pieczarek
1/4 łyżeczki soli
1 łyżka serka mascarpone

#menudorotki #kanałkulinarny #menu

Source : youtube/ Menu Dorotki

Exit mobile version