Ztuba.pl

KFC – Skrzydełka po Koreańsku 양념치킨 – Kocham Gotować

KFC - Skrzydełka po Koreańsku 양념치킨

Smażone Skrzydełka po Koreańsku!
Składniki:
Marynata do skrzydełek:
– 3 cm imbiru,
– 3 ząbki czosnku,
– czarny pieprz,
– sól.
Panierka:
– 100 g mąki pszennej,
– 100 g skrobi ziemniaczanej,
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
– 1 łyżeczka soli,
– 1 jajko.
Sos:
– 150 g wody,
– 60 g jasnego sosu sojowego,
– 30 g mirin,
– 40 g octu ryżowego,
– 40 g brązowego cukru,
– 30 g miodu,
– 80 g pasty gochujang,
– 80 g ketchupu,
– 10 imbiru,
– 10 g czosnku.
Dodatki:
– piklowana rzepa,
– zielona cebulka,
– chili,
– prażony sezam,
– prażone orzeszki ziemne.

00:00 – 00:24 Wstęp
00:25 – 01:05 Dzielenie Skrzydełek
01:06 – 01:43 Marynata
01:44 – 03:17 Sos
03:18 – 05:13 Panierka
05:14 – 07:51 Smażenie
07:52 – 09:01 Podawanie
09:02 – 10:36 Prezentacja i Degustacja

źródło: youtube/ Kocham Gotować

Exit mobile version