Przejdź do treści

Dlaczego ZAKWAS Pleśnieje?! | Zakwas na Barszcz – Najlepszy Przepis – Kocham Gotować

    Dzisiaj pokażę Wam jak zrobić Zakwas który nie spleśnieje!
    Składniki:
    – 1 – 1,5 kg buraków,
    – 3-4 ząbki czosnku,
    – 2-3 liście laurowe,
    – 4-5 ziaren ziela angielskiego,
    – 7-8 ziaren czarnego pieprzu,
    – 1 litr butelkowej wody niegazowanej,
    – 1 łyżka soli kamiennej niejodowanej.
    00:00 – 00:32 Wstęp
    00:33 – 01:26 Przyrządy
    01:27 – 02:36 Buraki
    02:37 – 03:25 Przyprawy
    03:26 – 03:46 Woda
    03:47 – 04:30 Sól
    04:31 – 04:38 Zalewanie
    04:39 – 05:24 Starter
    05:25 – 06:11 Obciążnik
    06:12 – 06:33 Piana
    06:34 – 07:51 Otwieranie i Eksperyment
    07:52 – 08:08 Przelewanie i Przechowywanie
    08:09 – 09:02 Efekt Końcowy

    źródło: youtube/ Kocham Gotować

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *