Przejdź do treści

MEGA Zaebiste Jagodzianki – Kocham Gotować

    Moja nowa książka dostępna do kupienia już teraz:
    https://www.empik.com/nalewki-czyli-najlepsze-wyniki-moich-eksperymentow-jak-laczyc-smaki-oginski-piotr,p1374243624,ksiazka-p?mpShopId=0&cq_src=google_ads&cq_cmp=20012519509&cq_term=&cq_plac=&cq_net=x&cq_plt=gp&gclid=Cj0KCQjwj_ajBhCqARIsAA37s0wO3yMNesYtT0fT_XqEbK7-vArfKJT66LQg-U8OnnjKKB7HNpgcy9MaAgaAEALw_wcB&gclsrc=aw.ds
    Siemanko! Dzisiaj przepis na rewelacyjne Jagodzianki!
    Składniki:
    Jagodzianki:
    – 20 g drożdży,
    – 260 g mąki pszennej,
    – 40 g cukru,
    – 1/2 łyżeczki soli,
    – 100 g mleka,
    – 2-3 żółtka,
    – 60 g masła,
    – 1 białko z łyżeczką mleka do smarowania.
    Nadzienie:
    – 200-300 g jagód,
    – 30-40 g cukru,
    – 2 łyżki bułki tartej.
    Lukier:
    – 2 małe białka,
    – 100 – 150 g cukru pudru.

    źródło: youtube/ Kocham Gotować

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *