Przejdź do treści

KFC – Skrzydełka po Koreańsku 양념치킨 – Kocham Gotować

    Smażone Skrzydełka po Koreańsku!
    Składniki:
    Marynata do skrzydełek:
    – 3 cm imbiru,
    – 3 ząbki czosnku,
    – czarny pieprz,
    – sól.
    Panierka:
    – 100 g mąki pszennej,
    – 100 g skrobi ziemniaczanej,
    – 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
    – 1 łyżeczka soli,
    – 1 jajko.
    Sos:
    – 150 g wody,
    – 60 g jasnego sosu sojowego,
    – 30 g mirin,
    – 40 g octu ryżowego,
    – 40 g brązowego cukru,
    – 30 g miodu,
    – 80 g pasty gochujang,
    – 80 g ketchupu,
    – 10 imbiru,
    – 10 g czosnku.
    Dodatki:
    – piklowana rzepa,
    – zielona cebulka,
    – chili,
    – prażony sezam,
    – prażone orzeszki ziemne.

    00:00 – 00:24 Wstęp
    00:25 – 01:05 Dzielenie Skrzydełek
    01:06 – 01:43 Marynata
    01:44 – 03:17 Sos
    03:18 – 05:13 Panierka
    05:14 – 07:51 Smażenie
    07:52 – 09:01 Podawanie
    09:02 – 10:36 Prezentacja i Degustacja

    źródło: youtube/ Kocham Gotować

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *