Przejdź do treści

Pyszne, domowe Kartacze – Kocham Gotować

    Delikatne kartacze ziemniaczane nadziewane soczystym mięsem wieprzowym okraszone chrupiącymi skwarkami. Brzmi dobrze? Zobacz jak je przygotować!
    Farsz:
    – 400 g karkówki,
    – 2 małe cebule,
    – 1 jajko,
    – 40 ml zimnej wody,
    – 1 łyżeczka soli,
    – 1 łyżka majeranku,
    – pieprz do smaku.
    Masa ziemniaczana:
    – 1,5 kg obranych mączystych ziemniaków TYP C – do tarcia,
    – 300 g obranych mączystych ziemniaków TYP C – do gotowania,
    – sól.
    Skwarki:
    – 300 g surowego podgardla wieprzowego,
    – 4 małe cebule,
    – sól, do smaku.
    Czy wiecie, że Mięso wieprzowe jest najpopularniejszym i najchętniej spożywanym mięsem w Polsce.
    Historia chowu i hodowli świń ma w Polsce długą tradycję, a pierwsze prawa obowiązujące hodowców
    ustanowiono już prawie 100 lat temu.

    #wieprzowina #kartacze #kochamgotować #polskiemięso #pewnejestjedno #polskawieprzowina
    #smakpopartyprzepisami #polskawieprzowinadoskonaławświetleprzepisów #współpracareklamowa
    #FunduszePromocji
    @pewne_jest_jedno
    www.pewnejestjedno.pl

    00:00 – 00:19 Wstęp
    00:20 – 01:04 Mięso
    01:05 – 02:31 Farsz
    02:32 – 06:06 Ciasto Ziemniaczane
    06:07 – 07:49 Skwarki
    07:50 – 08:33 Lepienie Kartaczy
    08:34 – 09:35 Gotowanie Kartaczy
    09:36 – 12:06 Prezentacja i Degustacja

    źródło: youtube/ Kocham Gotować

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *