Dzisiaj Surówka jak z Chińskich barów w towarzystwie chrupiącego kurczaka w cieście kokosowym
Składniki:
Kurczak: – 200 g kurczaka (pierś lub trybowany udka), – 3 łyżki sosu sojowego, – szczypta soli, – mąka pszenna do obtoczenia. Ciasto: – 3 łyżki mąki pszennej, – 2 łyżki skrobi kukurydzianej, – 1 łyżeczka oleju, – 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, – 200 g zimnego mleka kokosowego, – 2-3 łyżki zimnej wody (opcjonalnie).
Surówka: – 1 kapusta, – 2-3 marchewki, – 1 łyżka soli, – zalewa. Zalewa: – 3 łyżki cukru, – 1 łyżka oleju, – 100 ml octu ryżowego, – 1 łyżeczka płatków chili (opcjonalnie), – 1 ząbek czosnku, – 0,5 cm świeżego imbiru.
źródło: youtube/ Kocham Gotować