Przejdź do treści

Jak powstaje chleb metodą tradycyjną w Piekarni Zakrzów – Regionalny Redyk

    Odwiedziliśmy z kamerą Piekarnię Zakrzów, która piecze chleb wyłącznie metodą tradycyjną na kwasie, bez dodatku jakichkolwiek polepszaczy. Rozmawialiśmy z piekarzami, z osobami odpowiedzialnymi za produkcję, a także z Prezesem GS „Samopomoc Chłopska” w Kalwarii Zebrzydowskiej, do której należy owa piekarnia. Zapraszamy do obejrzenia i dowiedzenia się, dlaczego najzdrowszy chleb to ten, co popękał…

    00:00 Wstęp
    00:15 Historia piekarni
    01:58 Praca w piekarni
    02:31 Jak powstaje pieczywo i wyroby piekarnicze
    12:46 Zakończenie

    #piekarnia #chleb #wypieki #zdroważywność #ginącezawody

    źródło: youtube/ Regionalny Redyk

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *