Ztuba.pl

Dlaczego ZAKWAS Pleśnieje?! | Zakwas na Barszcz – Najlepszy Przepis – Kocham Gotować

Dlaczego ZAKWAS Pleśnieje?! | Zakwas na Barszcz - Najlepszy Przepis

Dzisiaj pokażę Wam jak zrobić Zakwas który nie spleśnieje!
Składniki:
– 1 – 1,5 kg buraków,
– 3-4 ząbki czosnku,
– 2-3 liście laurowe,
– 4-5 ziaren ziela angielskiego,
– 7-8 ziaren czarnego pieprzu,
– 1 litr butelkowej wody niegazowanej,
– 1 łyżka soli kamiennej niejodowanej.
00:00 – 00:32 Wstęp
00:33 – 01:26 Przyrządy
01:27 – 02:36 Buraki
02:37 – 03:25 Przyprawy
03:26 – 03:46 Woda
03:47 – 04:30 Sól
04:31 – 04:38 Zalewanie
04:39 – 05:24 Starter
05:25 – 06:11 Obciążnik
06:12 – 06:33 Piana
06:34 – 07:51 Otwieranie i Eksperyment
07:52 – 08:08 Przelewanie i Przechowywanie
08:09 – 09:02 Efekt Końcowy

źródło: youtube/ Kocham Gotować

Exit mobile version