Przejdź do treści

Byczki czyli regionalne pierogi z farszem mięsnym / Oddaszfartucha – Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA

    INSTAGRAM : https://www.instagram.com/oddaszfartucha/?hl=pl

    FB : https://www.facebook.com/pg/Tomasz-Strzelczyk-Oddaszfartucha-YouTube-1454548041521360/posts/

    WSPARCIE KANAŁU https://www.youtube.com/channel/UCHnTiRefXHNhLfr-vEF7ZLQ/join

    https://www.cda.pl/ODDASZFARTUCHA/vfilm
    składniki:
    1,5 kg obranych ziemniaków typ c
    1 kg mięsa wieprzowego
    300g cielęciny lub innego
    2 cebule
    2 marchewki
    1 pietruszka
    2 ząbki czosnku
    300g pieczarek
    400g mąki pszennej
    3 łyżki mąki ziemniaczanej
    2 jaja mniejsze lub 1 duże
    1 łyżka zmielonej gorczycy
    2 łyżki majeranku
    świeży tymianek
    sól,pieprz do smaku
    smalec do smażenia

    źródło: youtube/ Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *