Przejdź do treści

Jak przechowywać mięso w lodówce przez 3 lata. Przepis „ukradziony” z notatnika dziadka! – Smaczny.tv

    Jak przechowywać mięso w lodówce przez 3 lata. Przepis „ukradziony” z notatnika dziadka!

    Składniki:
    karkówka wieprzowa – 1,5 kg
    sól – 20 g
    liście laurowe – 6 sztuk
    cebula – 100 g
    ziarna czarnego pieprzu – 15 g
    słoiki szklane 3 sztuki (de 500 g)
    woda – 4 l
    NAD NISKIM OGNIEM 5 H
    W LODÓWCE 10 H

    dla tłuczonych ziemniaków:
    czosnek – 20 g
    oliwa z oliwek -5 ml
    W PIEKARNIKU 180°C/30 minut
    czerwone ziemniaki -500 g
    woda – 1,5 l
    sól – 5 g
    Gotować na średnim ogniu przez 15 minut
    masło – 30 g
    mleko -200 ml
    sól – 5 g
    pieprz czarny – 3 g
    masło – 10 g
    pietruszka – 10 g

    Jeśli chcesz zapoznać się z innymi filmikami z przepisami, patrz:
    Youtube: https://www.youtube.com/c/Smacznytv
    Facebook: https://www.facebook.com/Smaczny.tv/
    Instagram: https://www.instagram.com/smacznytv/

    źródło: youtube/ Smaczny.tv

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *