Jak przechowywać mięso w lodówce przez 3 lata. Przepis „ukradziony” z notatnika dziadka!
Składniki:
karkówka wieprzowa – 1,5 kg
sól – 20 g
liście laurowe – 6 sztuk
cebula – 100 g
ziarna czarnego pieprzu – 15 g
słoiki szklane 3 sztuki (de 500 g)
woda – 4 l
NAD NISKIM OGNIEM 5 H
W LODÓWCE 10 H
dla tłuczonych ziemniaków:
czosnek – 20 g
oliwa z oliwek -5 ml
W PIEKARNIKU 180°C/30 minut
czerwone ziemniaki -500 g
woda – 1,5 l
sól – 5 g
Gotować na średnim ogniu przez 15 minut
masło – 30 g
mleko -200 ml
sól – 5 g
pieprz czarny – 3 g
masło – 10 g
pietruszka – 10 g
Jeśli chcesz zapoznać się z innymi filmikami z przepisami, patrz:
Youtube: https://www.youtube.com/c/Smacznytv
Facebook: https://www.facebook.com/Smaczny.tv/
Instagram: https://www.instagram.com/smacznytv/
źródło: youtube/ Smaczny.tv