Przejdź do treści

Zdrowe i proste obiady do 6zł! Tanie gotowanie podczas inflacji – FIT KUCHNIA – Martyna Loch

    Jeśli chcesz wesprzeć moją działalność na YT to zachęcam do zostawienia po sobie łapki w górę, komentarza i subskrypcji! 🙂

    🟥 Nasz innowacyjny produkt, w którym sami układacie swój jadłospis: https://80na20.pl/produkt/przepisnik/
    🟥 Jak działa przepiśnik: https://www.youtube.com/watch?v=BCv3rHzBCQ8&t=184s

    🟥 Nasza strona z jadłospisami i ebookami: https://80na20.pl/
    🟥 Drugi kanał YT: @JANKI96
    🟥 https://www.instagram.com/martynaloch/
    📩 Kontakt: martynaloch@gmail.com

    1. Sałatka ziemniaczana (smakuje super na zimno po kilku godzinach jak i na ciepło od razu po podaniu)
    ok. 450kcal B17 T14 W63
    Ziemniaki – 250g (na samym końcu filmu jest błąd, zamiast 300g powinno być 250)
    Ogórek kiszony – 130g
    Cebula czerwona – 25g
    Wędlina z piersi kurczaka- 40g
    Jogurt naturalny -50g
    Majonez – 15g
    Musztarda (najlepiej miodowa) – 20g
    Na filmie robiłam jedną porcję.

    2. Zapiekane ziemniaki z farszem serowym + mizeria z pomidora
    1 porcja:
    540kcal B22 T20 W70
    Ziemniaki – 300g
    Ser starty mozzarella – 30g
    Wędlina z piersi kurczaka – 30g
    Jogurt naturalny – 1xłyżka
    Pomidor- 1szt
    Majonez – 10g
    Oliwa – 5g
    Szczypiorek – ok 8g
    W filmie robiłam podwójną porcję, więc każdy składnik w filmie jest x2

    3. Zapiekany makaron wege pomidorowo szpinakowy z mozzarellą startą
    1 porcja:
    ok 515kcal B28 T18 W61
    Makaron pełnoziarnisty – 75g
    Oliwa – 5g
    Passata pomidorowa – 100g
    Cebula – 30g
    Szpinak – 50g
    Ser starty mozzarella – 55g
    Czosnek – ząbek
    W filmie robiłam podwójną porcję, więc każdy składnik w filmie jest x2

    4. Pieczone kotlety jajeczne (najlepiej jest podwoić składniki jak ja na filmie i zrobić dwie porcje, wtedy wykorzystamy całe jedno jajko surowe)
    1 porcja:
    ok. 500 kcal B26 T21 W59
    Jajko M – 2szt ugotowane i 1/2 sztuki surowego
    Kasza manna (lub bułka tarta) – 15g
    Keczup – 1xłyżka
    Musztarda – 10g
    Kasza gryczana biała – 50g
    Kapusta kiszona – 150g (na samym końcu filmu jest błąd, zamiast 100g powinno być 150, za tyle jest policzone)
    Oliwa – 5g
    Szczypiorek – ok 8g
    W filmie robiłam podwójną porcję, więc każdy składnik w filmie jest x2

    00:00-00:17 Wstęp
    00:18-02:12 Sałatka ziemniaczana
    02:13-04:45 Zapiekane ziemniaki z farszem serowym + mizeria z pomidora
    04:46-05:00 Moje diety i ebooki
    05:01-07:13 Zapiekany makaron wege pomidorowo szpinakowy z mozzarellą startą
    07:14-09:28 Pieczone kotlety jajeczne

    #FitKuchnia #MartynaLoch #TanieGotowanie

    źródło: youtube/ FIT KUCHNIA – Martyna Loch

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *