Przejdź do treści

Wielkanocne paszteciki do żurku lub zupy chrzanowej / Oddaszfartucha – Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA

    Dziś przygotowałem paszteciki wielkanocne, które doskonale pasują do żurku lub zupy chrzanowej. Kruche ciasto, delikatnie złociste i maślane, kryje w sobie aromatyczne nadzienie. Idealne na świąteczny stół, świetnie komponują się z klasycznymi, polskimi zupami, dodając im jeszcze więcej smaku i charakteru. Pycha! składniki: Ciasto półkruche 300 g mąki pszennej 150 g zimnego masła (pokrojonego w kostkę) 40 g drobno startego parmezanu 1 jajko 1 żółtko 3 łyżki kwaśnej śmietany 18% 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia składniki na farsz 5 gotowanych jajek 200 g serka twarogowego chrzanowego 150 g szynki wedzonek peczek szczypiorku sól i pieprz do smaku

    źródło: youtube/ Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Ztuba.pl
    Przegląd prywatności

    Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.