Przejdź do treści

Szybkie i zdrowe OBIADY STUDENCKIE || Proste i tanie przepisy – Healthy Omnomnom

    Szybkie i zdrowe obiady studenckie.
    Dziś mam dla Ciebie kolejne proste i tanie przepisy – sa to przepisy na szybkie obiady w 15 minut. Są to pomysły na zdrowe obiady dla zabieganych!

    ♡ Pytanie: Jaki są Twoje ulubione przepisy na tanie obiady na szybko?
    ♡ Dziękuję, że jesteś!
    ►► IG https://www.instagram.com/healthyomnomnom/ ♡♡ wpadnij po zakulisowe nagrania, ankiety, zapowiedzi filmów i wiele więcej!

    ► TWOJA reakcja jest dla mnie super ważna, wiec lajkuj, komentuj, udostępnij! ♡
    ♡ SUBSKRYBUJ po więcej! ♡

    ———————
    SZYBKIE PRZEPISY NA ZDROWE OBIADY DLA STUDENTA:

    ——
    Kremowy sos cukiniowy (1 porcja)
    Cukinia – 1/2 szt. (150 g)
    Oliwa/olej – 1 łyzka (10 g)
    Czosnek – 1 mały ząbek (10 g)
    Mleko sojowe – niacała szkl. (200 g)
    Mąka pszenna (lub jakakolwiek inna, może być np. ziemniaczana) – 1 płaska łyżeczka (5 g)
    Fasola biała (gotowana lub z puszki) – 5 łyżek (100 g)
    Kasza jaglana – 5-6 łyzek (75 g)
    Przyprawy: sól, pieprz, oregano

    Ugotuj kasze jaglaną. Na oliwie podsmaż pokrojony czosnek i cukinie. Zalej mlekiem i duś
    aż cukinia zmięknie. Dodaj odrobinę mąki i rozmieszaj, by zagęścić sos. Dodaj przyprawy,
    białą fasolkę i pogotuj jeszcze chwilę. Podawaj z kaszą.

    1 porcja: 585 kcal, 23,2 g białka, 15,8 g tłuszczu, 77,4 g węgl.

    —–
    Jednogrankowy makaron orzechowy z warzywami chińskimi (1 porcja)
    Makaron ( u mnie pełnoziarnisty) – trochę ponad 1 szkl. (80 g)
    Mrozona mieszanka wyrzyw chińskich – 1 porcja (150 g)
    Tofu wędzone – 1/2 kostki
    Mało orzechowe – 1 łyżka ( 30 g)
    Sos sojowy – 1 łyżka
    Przyprawy: czosnek granulowany, papryka (najlepiej wędzona)

    Wykonanie:
    Do głębokiej patelni dodaj suchy makaron, warzywa mrożone i zalej wodą (tak by je zakryć, ok. 1,5 szkl.) Gotuj aż makaron i warzywa zmiękną. W razie potrzeby dodawaj więcej wody. Dodaj masło orzechowe, sos sojowy, pokrojone tofu i przyprawy i wymieszaj.

    619 kcal, 31,7 g białka, 25,5 g tłuszczu, 59,4 g węgl.

    —–
    Sos pomidorowy z papryką i jarmużem
    Kasza gryczana, sucha – 5-6 łyżek (70 g)
    Cebula – 1/3 szt. (30 g)
    Olej/oliwa – 1 łyżka (10 g)
    Papryka czerwona – 70 g (1/2 szt.)
    Jarmuż – 1 mała garść (15 g)
    Ciecierzyca – 5 łyżek (100 g)
    Passata, przecier pomidorowy – 1/2 kartoniku (200 g)
    Przyprawy: sól, pieprz, oregano, papryka

    Ugotuj kaszę. Na oliwie podsmaż pokrojoną cebulę i papryke. Dodaj przecier
    pomidorowy i przyprawy aż papryka zmięknie. Dodaj ugotowaną lub puszkowana
    ciecierzycę i jarmuż i gotuj aż zmięknie. Podawaj z kaszą.

    603 kcal, 21,7 g białka, 16,4 g tłuszczu, 81,8 g węgl.

    ——————————-

    ► Zrobiłeś? Podziel się zdjęciem i oznacz mnie! Będzie mi mega mega miło! ♡ ♡ ♡

    ————-

    ———-
    Więcej szybkich i prostych przepisów czeka na Ciebie tutaj:

    ●ZDROWE OBIADY, szybkie obiady wegańskie, proste przepisy fit, szybkie przepisy na obiad: https://bit.ly/2C6fop4
    ●ZDROWE ŚNIADANIA, zdrowe drugie śniadanie, lunch box do szkoły i pracy, śniadania do szkoły pomysły : https://bit.ly/2OIKZUB
    ●ZDROWE DESERY: https://bit.ly/2OItqnM
    ● ODCHUDZANIE, ZDROWA DIETA, jak schudnąć, zdrowe odżywianie: https://bit.ly/2QFTRYL
    ● WEGANIZM, DIETA WEGAŃSKA – podstawy: https://bit.ly/2B3WRbX
    ——-

    Muzyka Life by KV https://www.soundcloud.com/kvmusicprod/ Creative Commons — Attribution 4.0 International — CC BY 4.0 https://www.creativecommons.org/licen…
    ——–
    Zostań na dłużej!
    Healthy Omnomnom

    źródło: youtube/ Healthy Omnomnom

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *