Przejdź do treści

Schabobuła z lekko pikantnym sosem chipotle / Oddaszfartucha – Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA

    Przygotowałem schabobuł, czyli polski fast food z kotletem schabowym w bułce. Do tego dodałem aromatyczny sos chipotle, który nadał całości wyrazisty, pikantny smak. Danie było proste, ale pełne charakteru. Idealne połączenie polskiej klasyki z nowoczesnym twistem.

    INSTAGRAM : https://www.instagram.com/oddaszfartucha/?hl=pl

    FB : https://www.facebook.com/pg/Tomasz-Strzelczyk-Oddaszfartucha-YouTube-1454548041521360/posts/

    WSPARCIE KANAŁU https://www.youtube.com/channel/UCHnTiRefXHNhLfr-vEF7ZLQ/join

    https://www.cda.pl/ODDASZFARTUCHA/vfilm
    4 kotlety cieńko rozbite
    4 bułki jakie lubimy
    3 jaja
    szklanka bułki tartej
    szklanka mąki
    Majonez Kielecki z papryką chipotle
    duży pomidor
    sałata
    2 łyżeczki katchup
    1 łyżeczka musztardy
    1 łyżeczka czerwonej papryki
    1 łyżka marynowanych papryczek jalapeno
    ząbek czosnku
    sól,pieprz do smaku
    żóty ser

    źródło: youtube/ Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *