Przejdź do treści

Rączka gotuje: domowe bułki do hamburgerów, burgery wołowe, chipsy warzywne, pasta twarogowa – Rączka Gotuje

    Odc. 603 – Kulinarne propozycje Remigiusza Rączki na Majówkę: hamburgery wołowe z pastą twarogową z własnoręcznie pieczonymi bułkami z dodatkami w postaci sałatki Coleslaw wg Remigiusza i opiekanych ziemniaczków z tymiankiem i miętą. Składniki poniżej:
    Domowe bułki do burgerów
    500 g mąki pszennej
    1 łyżeczka soli
    40 g świeżych drożdży
    1 łyżka cukru
    250 ml mleka
    50 g masła
    50 ml oleju
    1 jajko

    na wierzch:  
    1 żółtko + 1 łyżka mleka do smarowania
    sezam, czarnuszka – do posypania

    Piec 15 min. w temp. 200°C

    Burgery wołowe
    1,6 kg mięsa z udźca wołowego
    150 ml oleju
    1 łyżka papryki wędzonej
    sól morska, pieprz ziarnisty (po usmażeniu)
    dodatki:
    ser cheddar – 8 plastrów
    sałata – 8 plastrów
    rukola – garść
    pomidor – 8 plastrów
    majonez

    Pasta twarogowa
    500 g twarogu
    1 średni ogórek
    1 pęczek rzodkiewek
    sól, pieprz – do smaku

    Sałatka Coleslaw w wersji Remigiusza
    1 mała główka młodej kapusty
    1 marchew
    1 pęczek koperku
    sok z 0,5 cytryny
    2 łyżki majonezu
    sól, pieprz – do smaku

    źródło: youtube/ Rączka Gotuje

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *