Przejdź do treści

JAKIE SĄ NAJLEPSZE PLACKI ZIEMNIACZANE? – Foxx Gotuje – Przepisy na idealne – Foxx Gotuje

    Przepis czwarty – Hash brown a’la McDonalds: 2-3 ziemniaki olej 2-3 łyżki skrobi ziemniaczanej sól Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Przełóż je do zimnej wody, odcedź i odciśnij przez ścierkę. Przełóż na patelnię, dodaj olej, sól i gotuj na małym ogniu przez ok. 15 minut. Odstaw do miski do wystygnięcia, następnie dodaj skrobię ziemniaczaną, wymieszaj i na papierze do pieczenia uformuj placki. Przykryj folią spożywczą i włóż do zamrażarki na 30 minut. Po tym czasie, smaż placki w głębokim oleju o temperaturze 180 stopni, do uzyskania złocistego koloru. Sos Ranch z przepisu numer dwa (chrupiące placki): 1 łyżka szczypiorku 1 łyżka natki pietruszki 1 łyżka koperku 3 łyżki mayo 3 łyżki śmietany 3 łyżki maślanki 2-3 łyżki soku z cytryny zest z cytryny Spis 0:00 – Wstęp 1:17 – Przepis pierwszy – Puszyste placki ziemniaczane 4:29 – Dobór patelni 6:11 – Prosty patent na kwaśną śmietanę ze śmietanki 6:56 – Smażenie na idealny brązowy kolor 8:12 – Dlaczego odkładam na kratkę? 9:07 – Przepis drugi – Chrupiące placki ziemniaczane + sos ranch (w opisie) 11:45 – Przepis trzeci – Klasyczny amerykański hash brown 13:38 – Przepis czwarty – Hash brown – placek – z McDonalds 14:43 – Przepis piąty, mój faworyt – kotlet ziemniaczany z sosem pieczarkowym #foxxgotuje #placki #ziemniaczane

    źródło: youtube/ Foxx Gotuje

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *