Przejdź do treści

7 najzdrowszych potraw obiadowych, nr 2 Cię zaskoczy – Dr Bartek Kulczyński

    Mogłoby się wydawać, że najzdrowsza dieta świata, to jakieś wymyślne potrawy. Niekoniecznie! Najzdrowsze produkty, najzdrowsze jedzenie, najzdrowsza zupa – do tych kategorii mogę zaliczyć wiele powszechnych potraw. Co więcej, niektóre potrawy, które wydają nam się niezdrowe, po drobnych modyfikacjach mogą skutecznie wzmacniać nam zdrowie. W tym filmie opowiem, co zdrowego można jeść na obiad. Najzdrowsze śniadanie omówię innym razem. Jeśli interesują Państwa zdrowe obiady i ogólnie zdrowe odżywianie, zdrowa dieta, to zapraszam do oglądania. Pozdrawiam, dietetyk dr Bartek Kulczyński.

    ✔️ Mój newsletter w formie porannego dziennika zdrowia:
    https://drbartek.pl/dziennik/

    ✔️ Mój krótki kanał:
    @drbartek-krocej

    ✔️ Zasubskrybuj mój kanał i kliknij ikonę dzwonka, aby być na bieżąco:
    https://bit.ly/subskrybuj_moj_kanal

    ✔️ SPIS TREŚCI:
    0:00 | Ważne, zanim poznasz przepisy z dalszej części filmu
    1:11 | 1. Risotto z boczniakami i szparagami
    5:00 | 2. Sałatka z ziemniaków ze śledziem
    8:46 | 3. Domowy burger wołowy z awokado
    11:47 | 4. Fasolka po bretońsku
    14:31 | 5. Makaron razowy z łososiem wędzonym i szpinakiem
    16:59 | 6. Krem z soczewicy i marchewki
    18:44 | 7. Ziemniaki z jajkiem sadzonym i brokułami

    ✔️ MÓJ E-MAIL:
    kontakt@drbartek.pl

    ✔️ MÓJ INSTAGRAM:
    @drbartekpl

    ✔️ MÓJ FANPAGE:
    fb.me/drbartekpl

    ✔️ MÓJ BLOG:
    www.drbartek.pl

    ✔️ KRÓTKO O MNIE:
    W dorobku mam 67 publikacji naukowych o zasięgu krajowym i międzynarodowym, opublikowanych przez wydawnictwo Elsevier, Springer, Taylor & Francis i inne. W latach 2015-2019 byłem redaktorem czasopisma naukowego „Postępy Dietetyki w Geriatrii i Gerontologii”. Od lat współpracuję z czasopismami, dla których piszę artykuły popularno-naukowe o dietetyce. Napisałem ich około 300. Od 2018 roku jestem zatrudniony przez Uniwersytet Przyrodniczy, gdzie prowadzę zajęcia ze studentami dietetyki i technologii żywności. Od 2012 roku do dziś prowadzę własną praktykę dietetyczną, w ramach której opracowuję pacjentom indywidualne plany żywieniowe. Stopień doktora mam z technologii żywności i żywienia.

    źródło: youtube/ Dr Bartek Kulczyński

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *